Maatwerk

Visum

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk om bij de betrokken autoriteiten de nodige aanvullende informatie in te winnen met betrekking tot paspoorten en visumverplichting. Tevens ben je verantwoordelijk om tijdig voor vertrek na te gaan of de eerder verkregen informatie ondertussen niet is gewijzigd. Het reisadvies van onze persoonlijke reisadviseurs of de informatie op deze pagina is veelal gericht op reizigers met de Nederlandse nationaliteit. Indien je beschikt over een andere nationaliteit, dan verwijzen wij jou naar het consulaat of de ambassade van de betreffende bestemming. Wanneer je zelf een visum aanvraagt, adviseren wij jou dit tijdig te doen. Kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken.

Maleisië - Visum & Paspoort

Voor reizigers met een Nederlands paspoort is bij een verblijf in Maleisië van maximaal 90 dagen een visum niet verplicht. Je krijgt dan automatisch bij aankomst op Kuala Lumpur International Airport een toeristenstempel in je paspoort voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De stempel geldt als een inreisvisum en is gratis. Er zijn dus in principe geen (visum)kosten verbonden voor reizigers met een Nederlands paspoort. Een belangrijke voorwaarde is echter wel dat je paspoort bij aankomst in Maleisië minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Verder moet je bij aankomst in principe een retourticket kunnen overleggen (of een ticket naar een andere bestemming). In de praktijk wordt er echter nooit om het laatste gevraagd, maar wees er wel op bedacht dat om een ticket gevraagd kan worden.

Let er verder op dat je in sommige gevallen bij grensovergangen over land of over zee (via bijvoorbeeld Thailand naar Langkawi in Maleisië) per ongeluk een stempel krijgt met een geldigheid van 14 dagen. Indien je langer dan 14 dagen verblijft in Maleisië, dan is het belangrijk om dit aan de douane beambte aan te geven. Je hebt als Nederlandse onderdaan in principe recht op een stempel voor maximaal 90 dagen.

Voor meer informatie over de Maleisische visumverplichtingen neem je contact op met de Maleisische ambassade of het consulaat of surf je naar de overheidssite van de Maleisische Immigratiedienst
.

Thailand - Visum & Paspoort

Voor reizigers met een Nederlands paspoort is bij een verblijf in Thailand van maximaal 30 dagen een visum niet verplicht. Je krijgt dan automatisch bij aankomst op een van de Thaise International Airports een toeristenstempel in je paspoort voor een verblijf voor maximaal 30 dagen. Bij grensovergangen over land of over zee (via bijvoorbeeld Langkawi in Maleisië naar Thailand) krijg je sinds 1 januari 2017 ook een stempel in je paspoort voor een verblijf voor maximaal 30 dagen. Hiervoor kreeg je bij een grensovergang over zee een stempel voor een verblijf voor maximaal 15 dagen. De stempels gelden als een inreisvisum en zijn gratis. Er zijn dus in principe geen (visum)kosten verbonden voor reizigers met een Nederlands paspoort.

Een belangrijke voorwaarde is echter wel dat je paspoort bij aankomst in Thailand minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Verder moet je bij aankomst in principe een retourticket kunnen overleggen (of een ticket naar een andere bestemming). In de praktijk wordt er echter nooit om het laatste gevraagd, maar wees er wel op bedacht dat om een ticket gevraagd kan worden. Verder is het handig om te weten dat je in het vliegtuig vaak al een arrival/departure formulier ontvangt. Dit formulier dien je in te vullen en het arrival-deel dien je bij de immigratie op het vliegveld af te geven. Bij vertrek dien je het departure-deel ook bij de immigratie af te geven. Houd dit deel van het formulier dus goed bij je.

Voor meer informatie over de Thaise visumverplichtingen neem je contact op met de Thaise ambassade of het consulaat of surf je naar de overheidssite van de Thaise Immigratiedienst .

Indonesië - Visum & Paspoort

Voor reizigers met een Nederlands paspoort is bij een verblijf in Indonesië van maximaal 30 dagen een visum niet verplicht. Je krijgt dan automatisch bij aankomst op een van de Indonesische International Airports een toeristenstempel in je paspoort voor een verblijf voor maximaal 30 dagen. De stempel geldt als een inreisvisum en is gratis. Er zijn dus in principe geen (visum)kosten verbonden voor reizigers met een Nederlands paspoort.

Een belangrijke voorwaarde is echter wel dat je paspoort bij aankomst in Indonesië minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Verder moet je bij aankomst in principe een retourticket kunnen overleggen (of een ticket naar een andere bestemming). In de praktijk wordt er echter nooit om het laatste gevraagd, maar wees er wel op bedacht dat om een ticket gevraagd kan worden.

Voor meer informatie over de Indonesische visumverplichtingen neem je contact op met de Indonesische ambassade of het consulaat of surf je naar de overheidssite van de Indonesische Immigratiedienst .

Dubai - Visum & Paspoort

Voor reizigers met een Nederlands paspoort is bij een verblijf in Dubai van maximaal 90 dagen (binnen een periode van 180 dagen) een visum niet verplicht. Je krijgt dan automatisch bij aankomst op een van de International Airports een toeristenstempel (visa on arrival) in je paspoort voor een verblijf voor maximaal 90 dagen. De stempel geldt als een inreisvisum voor het gehele gebied van de Verenigde Arabische Emiraten (ook bijv. Abu Dhabi) en is gratis. Er zijn dus in principe geen visumkosten verbonden voor reizigers met een Nederlands paspoort.

Een belangrijke voorwaarde is echter wel dat je paspoort bij aankomst in Dubai minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Verder moet je bij aankomst in principe een retourticket kunnen overleggen (of een ticket naar een andere bestemming). In de praktijk wordt er echter nooit om het laatste gevraagd, maar wees er wel op bedacht dat om een ticket gevraagd kan worden.

Voor meer informatie over de visumverplichtingen van de Arabische Emiraten neem je contact op met de ambassade of het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten of surf je naar de overheidssite van de Immigratiedienst .