Maatwerk

Verzekeringen

Het is aan te raden om goed te kijken naar verzekeringen met betrekking jouw reis. Mocht er namelijk onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dit veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering voorkom je hoge kosten. Over het algemeen kunnen we spreken over twee verzekeringen met betrekking tot reizen: annuleringsverzekeringen en reisverzekeringen. Bij het afsluiten van een van deze verzekering kan je kiezen tussen een kortlopende of een doorlopende verzekering. Het verschil tussen beide zit in de kosten en in de tijdsduur van de verzekering. Een kortlopende verzekering sluit je enkel af voor de geboekte reis. Deze is duurder. Indien je een tweede reis maakt, dien je daar opnieuw een verzekering voor af te sluiten. Met een doorlopende verzekering verzeker je voor een relatief lage prijs per maand alle reizen.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering sluit je af om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je door bepaalde omstandigheden je reis niet kunt beginnen of voortzetten. De kans is aanwezig dat er voor aanvang van de reis iets gebeurt waardoor je de reis niet meer kunt maken. Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je bij geldige redenen, de gehele reissom kunt terugvragen. Een annuleringsverzekering is echter niet alleen vooraf van toepassing, maar ook tijdens de reis. Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets gebeuren waardoor je de reis moet afbreken, dan kan je de niet genoten reisdagen van je verzekeringsmaatschappij terug krijgen. Ook bij een vertrekvertraging op de heenreis van meer dan acht uur, krijg je een vergoeding. Er zijn verschillende aanbieders van annuleringsverzekeringen.

Reisverzekering

De reisverzekering is sterk aan te raden en verzekert onder andere jouw bagage bij verlies of diefstal, onverhoopte medische kosten en onvoorziene uitgaven. Het laatste kan bijvoorbeeld voorkomen bij vertragingen of wanneer je onverwachts terug moet naar Nederland. Omdat een reisverzekering relatief goedkoop is, is het aan te raden deze af te sluiten. Het handige van een doorlopende reisverzekering is dat je vaak ook bent verzekerd bij weekendjes weg.