Maatwerk

Soufiane – Founder, Marketing & strategie en reisspecialist

Steve Jobs: You can only connect the dots looking backwards.

Hoezeer we ons leven ook van tevoren proberen te plannen, er is altijd wel iets dat volledig onvoorspelbaar is in het leven. Daarom is mijn lijfspreuk: Follow your dreams. They know the way ;)

Na mijn opleiding Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit heb ik ‘braaf’ enkele jaren gewerkt als internationaal belastingadviseur bij één van de grotere belastingadvieskantoren. Een periode waarin ik veel heb kunnen leren als professional. Een tijd hield ik dit vol vanwege mijn ambitie, de (illusie van) zekerheid en de mooie kansen. Maar elk dag was hetzelfde. Ik begon me af te vragen of deze manier van werken nog wel van deze tijd is. Op een dag keek ik naar de partner met wie ik het meest samenwerkte en besefte ik me dat hij niet veel anders deed dan ik. Lange werkweken besteden aan onderwerpen die er voor mij diep van binnen niet toe doen. En ik hoopte ooit zijn functie over te nemen? Er moest toch wel meer zijn in het leven? Zo’n groot deel van je leven besteden aan iets dat zo ver afstaat van het ‘echte leven’? Niet lang hierna heb ik mijn ontslag ingediend. Eén van de spannendste, maar beste beslissingen in mijn leven.

Na mijn ontslag stond nog niets vast. Ik wist alleen dat ik iets ging doen met één van mijn passies: sport, voeding of reizen. Het is het laatste geworden. In 2003 heb ik mijn eerste verre reis gemaakt. Deze reis had een (Thaiboks-)trainingskamp moeten worden maar is voor mij uitgemond in een rondreis door Thailand. Ik kon namelijk maar niet genoeg krijgen van de prachtige tropische natuur, de vriendelijke mensen, de cultuur en het heerlijke eten in Thailand. Het was liefde op het eerste gezicht. Sinds deze reis is er géén dag geweest dat ik niet op reis ben óf in ieder geval aan reizen denk.

Door alle reizen die ik hierna heb gemaakt, werd ik al snel de vraagbaak voor mensen in mijn omgeving die een verre reis wilden maken. Thailand, Maleisië en Indonesië heb ik inmiddels tientallen keren bezocht (écht waar!), omdat dit mijn persoonlijke favorieten zijn. Maar ook andere bestemmingen zoals de Filipijnen, China, Vietnam, Cambodja, Mexico, Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Zuid-Europa en bepaalde Afrikaanse bestemmingen hebben voor altijd een plekje in mijn hart.

Deze reislust resulteerde in het samenstellen van leuke reisjes voor familie en vrienden. Een terugkerend patroon in de jaren hierna. Ik vond het toen al jammer dat veel mensen in mijn omgeving graag een bijzondere reis willen maken, maar dit om allerlei redenen niet doen. Het leven draait toch óók om mooie herinneringen maken? Dit alles deed me beseffen dat er iets miste in het bestaande reisaanbod. Er bestond namelijk geen reisorganisatie die de wensen van reizigers met een bepaalde achtergrond centraal stelt en haar aanpak hierop afstemt. Pure zonde? Niet voor mij. Ik zag de ultieme kans om aan de slag te gaan met één van mijn grootste passies en tegelijkertijd voet aan de grond te krijgen in een erg concurrerende reisbranche. Al snel verzamelde ik alle bevriende slimmeriken in mijn omgeving om wat ideeën te pitchen. Enkelen wilden meedoen. Anderen kwamen er later bij. H-Travelz was geboren en de rest is geschiedenis. Het maakt mij trots dat wij jaren later voor duizenden tevreden mensen de mooiste herinneringen hebben gecreëerd. En dit blijft mijn missie. Jou een onvergetelijke reis bezorgen! Wil je weten wat onze reizen anders maakt? Klik dan HIER.

Soufiane